Kerstinkopen

Sinds ik ga shoppen in de Colruyt ben ik 10 kilo bijgekomen. En da komt door die oranje bakjes in de gangen. Ik ben 1m52,5 … ik kan plots overal aan … zonder iets te vragen.
Ik wist bijvoorbeeld niet dat er zoveel smaken chips bestonden … maar sinds die bakskes …. 6 verdiepingen chips! Mijn God (of die van een ander)! Er gaat nen wereld voor me open. Om maar niet te spreken van het assortiment wc-papier.

… en wat ik (en mijn smaakpapillen) ook zo tof vinden aan den Colruyt is da je kunt proeven. Die gasten hebben ‘de vijf-gangenmenu’ uitgevonden!
gang 1: aperitief: cava, wijn, …
gang 2: nootjes en chips,
gang 3: de beenhouwerij,
gang 4: groentjes, en dan
gang 5 mè taartjes en koekskes …
en daarna … ga ik winkelen … in den Delhaize.

Die gasten van den Colruyt hebben het goed bekeken want je koopt veel meer als ge relaxed zijt. Ik hoor die zo redeneren: “we zetten de wijn aan den inkom … en we doen die open … om te proeven (mwaahahahaha) … laat ons zeggen vanaf …. ‘s morgens!!!
Mensen! … Het duurt een halve dag tegen da ik nuchter den uitgang vind … ik denk dat ze daarom, vanaf den drank, die grote witte pijlen op de grond geschilderd hebben. Da’s om te helpen den uitgang te vinden.

Pure strategische marketing ! Want ge koopt ook véél meer als ge gedronken hebt.

Ge zie nie alleen dubbel maar da gericht accuraat grijpvermogen … da zit er echt nie meer in hé ? Ik pak ook altijd de verkeerde dingen mee … want thuis kon ik nog mijn handschrift lezen. To..to..tom…tomtom, een gps? Ah TOMATEN ! …ssssla euh SLA en … wort..worte…Wortegemse !!!
1 kilo Wortegemse, da is het.

Kostelijk ook … want ik moet een 2de keer terugkomen … de helft van mijn dingen heb ik in iemand anders z’n kar gelegd.

Zat winkelen … nie doen … ge zijt nie alleen veel geld kwijt … maar ‘t is ook nog es levensgevaarlijk. Mensen kunnen er nie mee lachen als ik tegen hun knoesels* rij of als ik weg loop met HUN kar. Zeker niet na de zesde keer.

We kunnen tegen niets nie meer … ge moet dat es rond de ‘vrede voor iedereen’-kerstperiode proberen … ge wordt half dood geklopt.

Zoals vorig jaar! … Ik rij met iemand anders’ volle kar door de uitgang van de Colruyt naar mijn auto … 3 maanden heb ik in coma gelegen, 3 maanden … ok …
Ik had nie gezien dat er nog kinders in de kar zaten … ouders de dag van vandaag … geen gevoel voor humor.

Je hebt geen idee hoe hard een fondue-pot kan aankomen … 3 maanden nadien hebben ze via de scanner nog een fondue-vorkje teruggevonden tussen mijn 3de en 4de rib (mochten er nu mensen aan het fonduen zijn met een vorkje tekort … het vorkje met blauw streepje ligt hier).
Fijne feesten !!!

*West-Vlaams voor enkels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *